Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/b/9/lijn58.com/httpd.www/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1041 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/9/b/9/lijn58.com/httpd.www/wp-content/plugins/forms-contact-pro-master/admin/hugeit_contact_captcha.php on line 2 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/9/b/9/lijn58.com/httpd.www/wp-content/plugins/forms-contact-pro-master/hugeit_contact_function/huge_it_contact_form_validation.php on line 5 Geschiedenis - Lijn58

Lijn58

Spoorlijn 58 is een Belgische spoorlijn die Gent verbindt met Eeklo. De spoorlijn is 22,7 km lang. Vroeger liep de lijn nog door tot in Brugge en was de spoorlijn 51,4 km lang. Een deel van dit voormalige tracé tussen Brugge en Maldegem is nu ingericht als fietsroute onder de naam Abdijenroute.

Het stationsgebouw, van het Type 1895 R3 werd in 1903 opgetrokken in baksteen op een arduinen plint. De vensters en deuren op de benedenverdieping zijn rondbogig. De vroegere luifel aan het gebouw werd afgebroken. Het station telt één + drie + drie traveeën met respectievelijk één, twee en één bouwlagen, onder lage, verspringende zadeldaken. In 2000 werd het een beschermd monument.

Waarschoot heeft geen loketten meer en het stationsgebouw is in handen van een privé-eigenaar. Enkel het wachthuisje doet nog dienst waarvoor het gebouwd is. Ludovic en Lisa besloten om het een 2de leven te geven als “Brasserie Lijn 58” en renoveerden het pand gedurende 2 jaar. De renovatie hield de sfeer van vroeger in ere. Ook het wachthuisje en de perrons zijn onlangs gerenoveerd.

De ideale plek om te vertoeven en te genieten van de voorbijrijdende treinen en reizigers, vergezeld van een heerlijke koffie of iets anders uit ons assortiment.